Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering voor babyHet is natuurlijk het laatste waar u over na wilt denken als je in verwachting bent: een uitvaarverzekering voor een baby. Natuurlijk is het logisch dat u hier liever niet over na wilt denken, maar aan de andere kant is het wel een feit dat de zwangerschap niet zonder risico’s is. Het is ook een feit dat een uitvaart heel veel geld kost. Hoewel het niet het prettigste onderwerp is om over na te denken kan het geen kwaad om even een moment stil te staan bij wat de kosten van een uitvaartverzekering voor een baby zijn.

Uitvaartverzekering voor een baby, wanneer moet een baby een uitvaart hebben?

Op grond van de Wet op de Lijkbezorging moet een baby dat na 24 weken ter wereld komt een uitvaart hebben. Dat betekent dat het kindje begraven of gecremeerd moet worden. Als het kind voor 24 weken ter wereld komt dan hoeft het geen uitvaart te krijgen. Het is echter ook niet verboden om het kindje wel een uitvaart te geven.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Waarom zou ik een uitvaartverzekering voor een baby afsluiten?

Een uitvaartverzekering voor een baby afsluiten doet u omdat de kosten van een uitvaart hoog kunnen zijn. De kosten van een uitvaart liggen tussen de €5000 en €11.000. Dat is veel geld. Er zijn mensen die dat geld op hun bankrekening hebben staan en een eventuele uitvaart zo kunnen financieren. Er zijn echter ook mensen die dat niet kunnen. Mocht er onverhoopt toch iets met uw baby gebeuren, dan kunt u uw kind in ieder geval een waardig afscheid geven.

Is een baby meeverzekerd met mijn uitvaartverzekering?

Als u zelf een uitvaartverzekering hebt, dan kan het zo zijn dat uw kind is meeverzekerd. Soms is het mogelijk om een uitvaartverzekering voor een baby/kind als aanvullende dekking af te sluiten. Het is daarom verstandig uw polis goed te controleren, of hier rekening mee te houden als u een uitvaartverzekering af gaat sluiten.