Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering bij terminale ziekteIn sommige gevallen kan het mogelijk zijn om een voorschot te krijgen van uw uitvaartverzekeraar op het moment dat u een terminale ziekte heeft. Als u op dit moment al een uitvaartverzekering heeft, of als u op dit moment een uitvaartverzekering af wilt sluiten, dan bent u waarschijnlijk nog gezond.

De uitvaartverzekering is dan bedoeld om de kosten van uw uitvaart te dekken. Het kan echter zo zijn dat het leven anders loopt en dat u op een gegeven moment een terminale ziekte krijgt. Wellicht dat u dan andere behoeften heeft dan een duurdere uitvaart. Sommige uitvaartverzekeraars maken het mogelijk om dan een voorschot van de uitvaartverzekering te krijgen.

Waarom zou ik een voorschot van de uitvaartverzekering willen bij een terminale ziekte?

Als u een terminale ziekte heeft, dan kan het zo zijn dat de wensen rondom uw uitvaart anders worden, of dat u andere prioriteiten gaat stellen. Een voorschot van de uitvaartverzekering bij een terminale ziekte kan uw wensen helpen realiseren. Stel dat u bijvoorbeeld, onverhoopt, een terminale ziekte krijgt en graag nog een keer een mooie reis met uw familie wilt maken, dan kan een voorschot van de uitvaartverzekering dit mogelijk maken. Ook kan een voorschot de kwaliteit van leven tijdens de terminale ziekte verbeteren.

Kan ik altijd een voorschot van mijn uitvaartverzekeraar krijgen?

Het is niet altijd mogelijk om een voorschot te krijgen. De ene verzekeraar zal flexibeler zijn dan de andere verzekeraar. Daarnaast speelt ook de aard van de verzekering een rol. Een uitvaartverzekering die vooral een kapitaaluitkering doet, laat zich eerder lenen voor een voorschot dan een naturapolis. Daarnaast zal er altijd een bedrag achter moet blijven voor de kosten van uw uitvaart. Dit is minimaal €3000. Het kan verstandig zijn om bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen hier rekening mee te houden. Natuurlijk hoopt u er niet op, maar dergelijke flexibiliteit kan veel betekenen als het nodig mocht zijn.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000