Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering wijzigenWijzigen van uitvaartverzekering wordt voor sommige mensen noodzakelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand andere wensen voor zijn of haar uitvaart heeft gekregen. In sommige gevallen is het wijzigen van een uitvaartverzekering mogelijk, in andere gevallen zal dat minder goed mogelijk zijn. Of het mogelijk is van uitvaartverzekering te wijzigen, hangt vaak af van uw uitvaartverzekeraar en van het product dat u heeft afgenomen.

Wijzigen van uitvaartverzekering binnen dezelfde uitvaartverzekeraar

Het kan voorkomen dat u van uitvaartverzekering wilt wijzigen, maar wel bij dezelfde uitvaartverzekeraar wilt blijven. U wilt dan bijvoorbeeld uw dekking verlagen of verhogen, of uw naturapolis omzetten in een kapitaalpolis. De meeste uitvaartverzekeraars staan wijzigingen toe. In sommige gevallen moet u zich aanvullend verzekeren, in andere gevallen zal de gehele polis gewijzigd moeten worden. Hoe de wijziging van de uitvaartverzekering er precies uit zal zien, hangt af van uw huidige polisvoorwaarden.

Wijzigen van uitvaartverzekeraar

Het wijzigen van uitvaartverzekeraar kan lastig zijn. Er is namelijk al een gedeelte aan premie betaald. Uiteraard is het mogelijk om een uitvaartverzekering op te zeggen en een nieuwe uitvaartverzekering te nemen. Het is echter wel belangrijk dat u er rekening mee houdt dat een nieuwe uitvaartverzekeraar u niet hoeft te accepteren. Stel dat u op uw 40e een uitvaartverzekeraar heeft afgesloten en u wilt op uw 60e wijzigen van uitvaartverzekering. Dan hoeft de nieuwe verzekeraar u niet te accepteren en zal mogelijk andere voorwaarden stellen.

Wijzigen van uitvaartverzekeraar moeilijk

Het kan soms moeilijk zijn om van uitvaartverzekeraar te wijzigen, zeker als er bijvoorbeeld een koopsom uitvaartverzekering is afgesloten. In die gevallen wordt de premie eigenlijk in een keer betaald. Het openbreken van een dergelijke uitvaarverzekering is moeilijk. Stel dat iemand onder de invloed van een wilsgebrek heeft gehandeld (bijvoorbeeld in het geval van dementie) dan is het wel mogelijk om de overeenkomst te vernietigen.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

bas