Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Gemiddelde kosten uitvaart 2020Dat de kosten van het regelen van een uitvaart jaarlijks stijgen is niets nieuws, maar naar verwachting zullen de kosten in 2020 sneller stijgen dan we zijn gewend. Het gevolg van de forse kostenstijgingen van de afgelopen jaren is dat steeds meer Nederlanders voor een te laag bedrag verzekerd zijn. Hierdoor worden nabestaanden steeds vaker geconfronteerd met extra kosten op het moment dat de uitvaart geregeld moet worden. Ben je benieuwd wat de gemiddelde kosten van het regelen van een begrafenis of crematie in 2020 zijn? In dit artikel vertellen we het je!

Voor welk bedrag moet ik mezelf verzekeren?

Indien u ervoor kiest om uzelf te verzekeren voor een bedrag van €8.000, dan zit u vrijwel altijd goed. Mocht u echt specifieke wensen hebben voor uw uitvaart of veel gasten verwachten, dan kunt u voor een verzekerd bedrag van zo’n €10.000 kiezen. De goedkoopste uitvaartverzekering sluit u in 2020 doorgaans af bij DELA, maar natuurlijk is de premie die u moet betalen per persoon verschillend. U kunt op onze website binnen enkele minuten de verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken, zodat u direct ziet waar de premie voor u het laagst is!

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

De vaste kosten van een uitvaart in 2020

Ongeacht of u kiest voor een crematie of begrafenis, zijn er een aantal vaste kosten. Deze kosten bestaan onder andere uit het maken en versturen van rouwkaarten, het opbaren van de overledene, het vervoer van de kist en het uurloon van de uitvaartverzorger. Van de vaste kosten is doorgaans het loon van de uitvaartverzorger het duurst. Volgens Zorgvergelijker.online en Nibud zullen de vaste kosten van een uitvaart in 2020 rond de €3.000,- liggen.

De kosten voor een crematie in 2020

Als u hebt gekozen om gecremeerd te worden, dan bestaan de kosten naast de vaste kosten ook uit de kosten voor het regelen van de crematie. Hierbij moet u denken aan dingen als de bloem, de urn, de koffietafel na de crematie, de kist en de kosten voor het huren van de aula. Als we de cijfers van het Nibud volgen, dan zal het organiseren van een crematie in 2020 ongeveer €2.550,- gaan kosten. Hierbij zijn de kosten van een eventueel graf en grafsteen niet meegenomen. Als u er wel voor een graf kiest, dan moet u hier de grafkosten en de kosten van een grafsteen nog bij rekenen. De kosten hiervoor liggen gemiddeld rond de €3.000,-.

Kosten voor een begrafenis in 2020

Kiest u voor een begrafenis, dan moet u naast de vaste kosten ook rekening houden met de kosten voor bloemen, de koffietafel, de kist, de grafkosten van de gemeente en de kosten voor een grafsteen. De gemiddelde kosten voor een begrafenis liggen in 2020 rond de €5.500,-.

Uw kosten zijn mogelijk hoger dan de gemiddelde kosten

Natuurlijk zijn de genoemde kosten slechts een indicatief bedrag voor een uitvaart in 2020. De kans is groot dat de kosten van uw uitvaart een stuk hoger of juist een stuk lager zijn. Dit is onder andere afhankelijk van uw wensen qua locatie en catering.