Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Wat doet een uitvaartverzorgerBij een uitvaart krijgt u te maken met een uitvaartverzorger. Als u nog nooit eerder met een uitvaart te maken hebt gehad, of als u de kosten van een uitvaart op een rijtje aan het zetten bent, dan kan de vraag opkomen: wat doet een uitvaartverzorger eigenlijk? Een uitvaartverzorger neemt een aantal belangrijke taken die bij een uitvaart komen kijken voor zijn rekening. In dit artikel geven we een overzicht van zijn belangrijkste taken.

Wat doet een uitvaartverzorger bij het organiseren van de uitvaart?

De uitvaartverzorger wordt meestal snel na het overlijden gebeld. Vanaf het moment dat de uitvaartverzorger binnenkomt zal hij beginnen met inventariseren en adviseren. Zo zal hij vaststellen of er een arts is gebeld en zal hij de wensen rondom de begrafenis vaststellen. Ook zal hij voorlichting geven en de mogelijkheden van een uitvaart bespreken.

Hoe weet een uitvaartverzorger wat hij moet gaan doen?

In de Wet op de Lijkbezorging is vastgesteld dat de uitvaartverzorger de uitvaart zo organiseert, zoals de overledene dit graag gewild zou hebben. Hij zal daarom op zoek gaan naar de wensen van de overledene. Hoe specifiekere die zijn geformuleerd, hoe meer dat de uitvaartondernemer daar rekening mee kan houden. Het is ook mogelijk om een voorgesprek met een uitvaartverzorger te hebben. Zo kan men hem bij leven zelf de wensen rondom de uitvaart kenbaar maken en weet u wat de mogelijkheden zijn.

Wat doet een uitvaartverzorger nog meer?

Een uitvaartverzorger heeft echter nog veel meer taken. Na het inventariseren van de wensen van de overledene zal hij samen met de nabestaanden de uitvaart verder invullen. Daarnaast neemt hij veel andere taken voor zijn rekening. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het vervoer van het lichaam van de overledene naar het rouwcentrum, of het organiseren van een koelinstallatie waardoor het lichaam beter geconserveerd blijft.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000