Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekeringHet verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering is niet voor iedereen duidelijk. Toch zijn de verschillende relatief groot. Afhankelijk van uw wensen kan een uitvaartverzekering of juist een overlijdensrisicoverzekering bij je passen. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om beide verzekeringen af te sluiten. Benieuwd wat het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering is? In dit artikel leggen we het aan u uit!

Wat is een uitvaartverzekering?

Als u een uitvaartverzekering afsluit, dan zijn uw nabestaanden verzekerd tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Een uitvaartverzekering zal dus altijd pas na overlijden worden uitbetaald. U heeft de keuze uit een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. Als u voor een kapitaalverzekering kiest, dan ontvangen uw nabestaanden na uw overlijden een geldbedrag. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden vervolgens uw uitvaart zelf regelen. Ook kunt u kiezen voor een naturaverzekering, waarbij uw nabestaanden geen geldbedrag krijgen uitgekeerd. Bij een naturaverzekering zorgt de uitvaartverzekeraar dat uw begrafenis of crematie wordt geregeld. Daarnaast bieden sommige verzekeraars ook een natura sommenverzekering aan, waarbij uw nabestaanden de uitvaart mogen regelen en waarbij de kosten bij de uitvaartverzekeraar kunnen worden gedeclareerd.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Als u een overlijdensrisicoverzekering afsluit, dan ontvangen uw nabestaanden na uw overlijden ook eenmalig een geldbedrag. De overlijdensrisicoverzekering heeft als doel om de financiële gevolgen voor uw nabestaanden van het wegvallen van uw inkomen te beperken. Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u er bijvoorbeeld voor dat uw partner ook na uw overlijden nog in de gezamenlijke woning kan blijven wonen.

Een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering?

Het grootste verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering is dat de overlijdenrisicoverzekering wel een specifieke einddatum heeft. Als u gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt, dan zullen uw nabestaanden wel een geldbedrag uitgekeerd krijgen. Overlijdt u echter buiten de looptijd van deze verzekering, dan zullen uw nabestaanden niets meer ontvangen. Met een uitvaartverzekering is er geen sprake van een specifieke einddatum. Na overlijden zal de uitvaartverzekering dus altijd worden uitbetaald.

bas