Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Verschil kapitaalverzekering naturaverzekeringEen van de belangrijkste verschillen tussen uitvaartverzekeringen is het verschil tussen een kapitaal- en een natura verzekering. Beide verzekeringen worden in de regel per premie betaald, het verschil zit hem echter in de manier waarop er uitgekeerd wordt. Bij een kapitaalverzekering wordt er na het overlijden een bedrag aan uw nabestaanden uitgekeerd. Bij een natura verzekering is dit anders.

Wat is een natura verzekering?

Uitvaartverzekeraars bieden vaak ook zelf uitvaarten aan. Bij een natura verzekering keert de uitvaartverzekeraar geen kapitaal uit, maar verzorgt zij de uitvaart. Het kan ook zo zijn dat de uitvaartverzekeraar een contract heeft met een (aantal) uitvaartonderming(en). Na uw overlijden wordt (een gedeelte van) uw uitvaart verzorgt door die uitvaartonderneming. Voor een uitvaartverzekeraar heeft dit als voordeel dat zij haar eigen dienst kan uitkeren. Dat klinkt wat technisch, maar het komt er op neer dat de kosten voor een uitvaartverzekeraar dan lager zijn. Hierdoor is de premie van een natura verzekering ook vaak lager.

Wat is een kapitaalverzekering?

Een kapitaalverzekering werkt eigenlijk heel eenvoudig. Na het overlijden keert de verzekeraar een vooraf afgesproken bedrag uit. Dit bedrag is van tevoren afgesproken en daar hebt u premie voor betaald. Met dat bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaart betalen en laat u hen niet met hoge rekeningen achter.

Waarom kiezen mensen voor de ene of voor de ande-re verzekering?

Een belangrijk verschil tussen een kapitaal en natura verzekering is het verschil in flexibiliteit. Bij een natura verzekering is die flexibiliteit minder, omdat de uitvaartverzekering geen kapitaal uitkeert, maar een dienst voor haar rekening neemt. De nabestaanden moeten die dienst dus uit laten voeren bij een vastgestelde partij. Bij een kapitaalverzekering hebben de nabestaanden de keuze uit welke uitvaartonderneming dan ook en is de flexibiliteit groter. De premie van een kapitaalverzekering is daarom vaak hoger dan bij een natura verzekering.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000