Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering met carenzjarenOp het moment dat u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, dan zult u al snel te maken krijgen met de term ‘carenzjaren’. Maar wat zijn carenzjaren precies en in hoeverre heeft dit invloed op de geldigheid van uw uitvaartverzekering? In dit artikel leggen we het aan u uit!

Carenzjaren: een periode zonder (volledige) uitbetaling

Carenzjaren of carenzperiode is de periode na het afsluiten van een uitvaartverzekering waarin u geen recht hebt op (volledige) uitbetaling van het verzekerde bedrag in geval van overlijden. Carenzjaren zijn in het leven geroepen om misbruik van de uitvaartverzekering te voorkomen. Op het moment dat uitverzekeraars geen carenzjaren zouden hanteren, dan zouden mensen vlak voor hun overlijden nog een uitvaartverzekering afsluiten, zonder hiervoor langere tijd premie te hebben betaald. Dit zou voor de uitvaartverzekeraar voor veel verliesgevende uitvaartpolissen zorgen.

Hoeveel carenzjaren hanteert mijn uitvaartverzekeraar?

Over het algemeen hanteren uitvaartverzekeraars een carenzperiode van 2 jaar. In de 2 jaar na het afsluiten van uw uitvaartverzekering heeft u dus geen recht op volledige uitbetaling van het verzekerde bedrag.

Keert de uitvaartverzekeraar helemaal niets uit bij overlijden tijdens de carenzjaren?

De meeste uitvaartverzekeraars keren bij overlijden tijdens de carenzjaren slechts een gedeelte van het verzekerde bedrag uit. Sommige uitvaartverzekeraars kiezen ervoor om bij overlijdens tijdens de carenzperiode uitsluitend de betaalde premie met rente terug te betalen. Hoeveel uw uitvaartverzekeraar bij overlijden tijdens de carenzjaren precies uitbetaald verschilt per verzekeraar. Het is daarom raadzaam om hier bij het afsluiten van een uitvaartverzekering goed op te letten.

Zijn er uitvaartverzekeraars die geen carenzjaren hanteren?

Er zijn verzekeraars die geen carenzjaren hanteren bij nieuwe polissen. Bij deze verzekeraars is er echter wel vrijwel altijd sprake van medische acceptatie. Voordat u een uitvaartverzekering zonder carenzjaren kunt afsluiten, moet een arts een aantal vragen over uw gezondheid beantwoorden en indienen bij de uitvaartverzekeraar. Op basis van het antwoord op deze gezondheidsvragen beoordeelt de uitvaartverzekeraar of een carenzperiode wel of niet noodzakelijk is.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000