Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekteBij het afsluiten van een uitvaartverzekering, dient u een aantal gezondheidsvragen te beantwoorden. Op basis van de antwoorden op deze vragen bepaalt de uitvaartverzekeraar of het afsluiten van een uitvaartverzekering überhaupt mogelijk is en wat de hoogte van de maandelijkse premie is.

Op het moment dat een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij (langdurige) ziekte, dan is het mogelijk dat bepaalde uitvaartverzekeraars u niet accepteren. Daarnaast is het ook mogelijk dat u een hoger dan gebruikelijke premie gaat betalen. De voorwaarden rondom het afsluiten van een uitvaartverzekering bij ziekte verschilt per uitvaartverzekeraar. Het is dus altijd van belang om hiervoor de voorwaarden van de uitvaartverzekeraar goed door te nemen.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Waar let een uitvaartverzekering op bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering let de uitvaartverzekeraar doorgaans alleen op de antwoorden van de gezondheidsvragen. De meeste uitvaartverzekeraars hanteren een relatief eenvoudig beleid wat betreft gezondheidsvragen, u hoeft daar meestal slechts twee vragen te beantwoorden om een uitvaartverzekering af te kunnen sluiten. Deze gezondheidsvragen gaan over uw huidige gezondheid en dienen volledig naar waarheid te worden ingevuld.

Gezondheidsverklaring niet naar waarheid invullen

Op het moment dat na overlijden blijkt dat de gezondheidsvragen bij het afsluiten niet naar waarheid zijn ingevuld, dan is de uitvaartverzekering niet verplicht om het verzekerde bedrag uit te betalen. De meeste uitvaartverzekeraars zullen zich in dat geval op ook dat recht beroepen, waardoor en geen uitbetaling zal plaatsvinden.

Situatie waarin gezondheidsvragen onduidelijk zijn

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte en weet u niet precies wat de uitvaartverzekeraar bedoelt met de gezondheidsvragen? Het is dan aan te raden om contact op te nemen met de verzekeraar. Het foutief invullen van de gezondheidsvragen heeft namelijk een ongeldige verzekeringspolis als gevolg, waardoor bij overlijden geen uitbetaling van het verzekerde bedrag zal plaatsvinden. De uitvaartverzekeraar is verplicht om u te helpen bij het beantwoorden van de gezondheidsvragen.