Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Eerdere uitkering van uitvaartverzekeringBij sommige uitvaartverzekeraars is het mogelijk om een gedeelte van het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering voor overlijden uit te laten betalen. Vrijwel de enige situatie waarin dit mogelijk is, is bij terminale ziekte.

In het geval van terminale ziekte is het bij veel uitvaartverzekeraars om een gedeelte (vaak maximaal 50%) van het verzekerde bedrag eerder op te nemen. Dit geld kan dan bijvoorbeeld worden gebruikt voor extra thuiszorg of een laatste verre reis.

Uitvaartverzekering eerder laten uitbetalen

Een groot gedeelte van de uitvaartverzekeringen die worden afgesloten bestaan voor een gedeelte uit natura en een gedeelte uit kapitaal. Het naturagedeelte zal nooit eerder uitbetaald worden dan het moment van overlijden, aangezien het hier gaat om diensten.

Het kapitaalgedeelte kan wel (gedeeltelijk) eerder worden uitbetaald. Voor het afsluiten van de uitvaartverzekering is het altijd verstandig om te kijken of de betreffende uitvaartverzekeraar bij terminale ziekte eventueel eerder een gedeelte van de uitvaartverzekering uitbetaalt. Op deze manier komt u later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Is het eerder laten uitbetalen van een uitvaartverzekering verstandig?

Puur financieel gekeken is het niet heel voordelig om de uitvaartverzekering (gedeeltelijk) eerder uit te laten betalen, in een situatie van terminale ziekte is het echt wel begrijpelijk dat er toch hiervoor wordt gekozen.

Bij het eerder uit laten betalen van de uitvaartverzekering ontvangt u niet in alle gevallen het volledige verzekerde bedrag, omdat er niet van de gehele looptijd gebruik is gemaakt. Het is dan ook verstandig om voor het afsluiten van de uitvaartverzekering te kijken welke voorwaarden er worden gehanteerd bij een eerdere uitkering van de uitvaartverzekering. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent.

Maximale eerdere uitbetaling uitvaartverzekering

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u tot maximaal 50% van het kapitaalgedeelte van de uitvaartverzekering eerder laten uitbetalen. Realiseert u zichzelf wel dat bij overlijden dit gedeelte dus niet zal worden uitbetaald, dit zorgt mogelijk voor problemen bij het financieren van de uitvaart.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000