Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering bij euthanasieOp het moment dat een verzekerde komt te overlijden, kijkt de uitvaartverzekeraar altijd naar de doodsoorzaak. Op het moment dat er sprake is van natuurlijk overlijden, dan zal er vrijwel altijd overgegaan worden tot uitbetaling van het verzekerde bedrag. Euthanasie valt doorgaans niet onder ‘natuurlijk overlijden’, waardoor het niet vanzelfsprekend is dat het verzekerde bedrag wordt uitbetaald.

De meeste uitvaartverzekeraars doen niet moeilijk over het uitbetalen op het moment dat er sprake is van overlijden door euthanasie, maar er zijn ook uitvaartverzekeraars die andere voorwaarden hanteren.

De voorwaarden bij euthanasie

Of u nu een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering heeft, in beide gevallen is de kans groot dat de uitvaartverzekeraar extra voorwaarden stelt op het moment dat de doodsoorzaak niet natuurlijk is. Op het moment dat er sprake is van een uitvaartverzekering bij euthanasie, dan zal de uitvaartverzekeraar vaak een zogenoemde ‘wachttijd’ hanteren. De maximale wachttijd is doorgaans ongeveer 3 jaar. Een wachttijd van 3 jaar betekent dat de uitvaartverzekeraar alleen uitbetaalt op het moment dat euthanasie later dan 3 jaar na het afsluiten van de uitvaartverzekering heeft plaatsgevonden.

Op deze manier zorgt de uitvaartverzekeraar ervoor dat verzekerden eerlijk zijn bij het beantwoorden van de gezondheidsvragen. Mocht er voldaan zijn aan de extra voorwaarden, dan zal er gewoon tot uitbetaling van het verzekerde bedrag worden overgegaan door de uitvaartverzekeraar. In dit geval is een uitvaartverzekering bij euthanasie dus mogelijk.

Wanneer geen uitbetaling bij euthanasie?

Op het moment dat het overlijden door euthanasie nog binnen de wachttijd plaatsvindt, kan de uitvaartverzekeraar ervoor kiezen om niet te betaling over te gaan. Tenslotte is er dan ook maar een korte periode premie betaald, waardoor er geen verzekerd bedrag is opgebouwd bij de uitvaartverzekeringsmaatschappij.

Niet alle uitvaartverzekeraars beroepen zich op de extra voorwaarden, maar het is dus altijd mogelijk dat zij dit wel doen op het moment dat deze voorwaarden zijn opgenomen in de geaccepteerde verzekeringspolis.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000