Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering voor seniorenDe meeste Nederlanders zijn vanaf de geboorte verzekerd met een uitvaartverzekering. Vaak kiezen ouders ervoor om kinderen direct op hun eigen polis toe te voegen, aangezien kinderen vaak tot hun achttiende levensjaar gratis zijn meeverzekerd.

Na het achttiende levensjaar wordt de verzekering losgekoppeld en is de meerderjarige zelf verantwoordelijk voor het betalen van de premie voor de uitvaartverzekering.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Waarom als senior een uitvaartverzekering afsluiten?

Ondanks dat het gebruikelijk is om op relatief jonge leeftijd al een uitvaartverzekering af te sluiten, komt het ook regelmatig voor dat senioren een uitvaartverzekering afsluiten. De reden hiervoor is vaak dat pas op latere leeftijd het besef komt dat nog niet alles rondom het financieren van de uitvaart goed geregeld is.

Dat kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er nooit een uitvaartverzekering is afgesloten, of omdat het verzekerde bedrag van de huidige uitvaartverzekering niet hoog genoeg is om de wensen voor de uitvaart te bekostigen. Er wordt dan vaak gekozen om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten.

Premie berekenen voor uitvaartverzekering voor senioren

Op het moment dat u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, dan kan de hoogte  van de maandelijkse premie snel oplopen. Uitvaartverzekeraars bepalen de hoogte van de premie namelijk voornamelijk op basis van de leeftijd waarop de polis wordt afgesloten.

Senioren betalen doorgaans een kortere tijd premie, waardoor de maandelijkse premie hoger uitvalt dan wanneer er op achttienjarige leeftijd een uitvaartverzekering wordt afgesloten. De premie voor een uitvaartverzekering voor senioren verschilt sterk per uitvaartverzekeraar, het loont daarom des te meer om goed te vergelijken en op basis daarvan uw keuze te maken.

Gezondheidsvragen bij uitvaartverzekering voor senioren

Op het moment dat senioren een uitvaartverzekering afsluiten, dan krijgen zij dezelfde gezondheidsvragen als elke andere Nederlander van een willekeurige leeftijd die een uitvaartverzekering afsluit. Het is van belang om voldoende aandacht te besteden aan het beantwoorden van deze gezondheidsvragen, zodat de antwoorden volledig en naar waarheid zijn ingevuld. Op deze manier weet u zeker dat uw uitvaart goed is verzekerd.