Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Tweede uitvaartverzekering afsluitenIn sommige gevallen kan het voordeliger zijn om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten, dan om de dekking van een bestaande uitvaartverzekering te wijzigen. Het is mogelijk om twee uitvaartverzekering af te sluiten, maar het is wel belangrijk om goed op te letten. Soms dan botsen uitvaartverzekeringen met elkaar, en is het afsluiten van een tweede uitvaartverzekering daardoor zinloos.

In welke gevallen kan ik een tweede uitvaartverzekering afsluiten?

Het staat u in beginsel altijd vrij om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Het is echter de vraag of het verstandig is. Uitvaartverzekeringen worden opgedeeld in kapitaalverzekeringen en natura verzekeringen. Bij een kapitaalverzekering keert de uitvaartverzekeraar een bedrag uit, waarmee de nabestaanden de kosten van de uitvaart kunnen betalen. Bij een natura verzekering wordt er een dienst geleverd.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Welke twee uitvaartverzekeringen kunnen tegelijkertijd worden afgesloten?

In principe is het mogelijk om iedere combinatie van uitvaartverzekeringen tegelijkertijd af te sluiten. Het is echter niet verstandig om twee uitvaartverzekeringen af te sluiten die beiden (voor een gedeelte) in natura worden uitgekeerd. Bij een natura verzekering wordt er immers een dienst geleverd. De dienst hoeft maar door een uitvaartverzekeraar te worden verricht, terwijl bij een kapitaalverzekering beide uitvaartverzekeraars uit moeten keren.

Waarom een tweede uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering wordt meestal voor een lange periode afgesloten. Zo betalen mensen over het algemeen minimaal 20 tot 30 jaar premie voordat de uitvaartverzekeraar uit moet gaan keren. Dat is natuurlijk ook gewenst, omdat iedereen hoopt dat het lang zal duren voordat er gebruik gemaakt zal moeten worden van de uitvaartverzekering.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat uw wensen rondom uw uitvaart niet kunnen veranderen. De meeste mensen zullen in de loop van de jaren anders nadenken over de dood en hun uitvaart. Als die wensen veranderen, dan kan het kostenplaatje ook veranderen. Soms wordt er daarom een tweede uitvaartverzekering afgesloten om ervoor te zorgen dat de nabestaanden niet met de rekening achterblijven.