Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Wat kost een uitvaart?Het is een vraag waar niet veel mensen dagelijks bij stil zullen staan. Toch is het belangrijk om na te denken over de vraag: Wat kost een begrafenis zonder verzekering? Een begrafenis kan behoorlijk veel kosten. Er zijn mensen die de kosten van een uitvaart zo uit hun eigen middelen kunnen betalen.

Er zijn echter ook mensen die dat niet kunnen. Hoewel het niet prettig is om over de dood na te denken, is het wel verstandig om stil te staan bij de kosten van een uitvaart en eventueel de financiële risico’s af te dekken door een uitvaartverzekering af te sluiten. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen de kosten van een begrafenis te laag inschatten. Daarom zetten we hier de kosten van een begrafenis zonder verzekering voor u op een rij.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

De kosten van een begrafenis zonder verzekering

De kosten van een begrafenis zonder verzekering zijn hoog. De basiskosten van een uitvaart zonder verzekering zijn ongeveer 2500 euro. Voor dit bedrag wordt bijvoorbeeld een uitvaartondernemer betaald, wordt het lichaam van de overledene verzorgd en wordt de kist vervoerd.

De kosten van het opbaren van een lichaam zijn ongeveer 600 euro. Als het lichaam in Nederland begraven wordt, dan kost dat ongeveer 1800 euro. Een eenvoudige kist kost 600 euro. De kosten van de meest eenvoudige begrafenis zonder verzekering zijn dus ongeveer 5500 euro. Dat zijn de kosten van een begrafenis zonder plechtigheid en zonder gasten.

Verzeker u voor de kosten van uw uitvaart

In het leven zijn twee dingen zeker: de belastingaanslag en de dood. Dat is wellicht geen fijne gedachte, maar het is wel waar. De kosten van een uitvaart zijn ook erg hoog. Daarom sluiten veel Nederlanders een uitvaartverzekering af. Zo laten zij hun nabestaanden niet achter met een hoge rekening.

bas