Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes
11 september 2017

Wat kost een crematieAls u overweegt om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan is het wellicht goed om na te gaan wat de kosten van een crematie zijn. De kosten van een crematie worden door veel mensen onderschat. Hieronder zetten we de kosten van een gemiddelde crematie op een rijtje.

Zo kunt u beter beslissen of een uitvaartverzekering voor u geschikt is. Wel is het belangrijk om te beseffen dat een uitvaart altijd maatwerk is, in dit overzicht zullen we de gemiddelde kosten weergeven en daarbij aan de lage kant van het gemiddelde gaan zitten.

Kosten van een crematie

De kosten van een crematie beginnen met de algemene uitvaartkosten. Die kosten zijn ongeveer €2000,00. Deze kosten worden gemaakt voor de uitvaartondernemer, het verzorgen van de overledene en het vervoer van het lichaam van de overledene. De crematie zelf kost ongeveer €1300. Als u de as van de overledene wenst te ontvangen, dan kost dat nog eens €200 extra.

Overige kosten van een crematie

Met de kosten voor de crematie zelf zijn over het algemeen nog niet alle kosten gemaakt. Veel mensen zullen nog een laatste plechtigheid willen. Sommigen zullen dit in een kerk willen, anderen hebben dit liever in het uitvaartcentrum. Een dergelijke plechtigheid kost ongeveer €200 tot €300. Een rouwauto en bloemen kosten nog eens €400.

Gasten bij een crematie

Het volgende onderdeel is moeilijk in kosten uit te drukken. Dat wil zeggen het is moeilijk om in te schatten hoe hoog de kosten van de gasten op een crematie zijn, omdat het een wereld van verschil is of er 25 of 100 mensen op de crematie komen. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van 50 gasten. Als u die gasten na afloop koffie en broodjes aan wilt bieden, een rouwkaart toe wil zenden en een advertentie in een regionale krant wilt plaatsen, dan kost dit ongeveer €1200.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000