Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?De meeste mensen die van plan zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten, vragen zich af of ze eigenlijk wel een uitvaartverzekering nodig heb. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw persoonlijke situaties.

De kosten van een uitvaart kunnen doorgaans hoog oplopen, zeker als u veel persoonlijke wensen hebt. Met een uitvaartverzekering bent u ervan verzekerd dat (een groot deel van) deze kosten zijn verzekerd, uw nabestaanden hebben hiervoor geen financiële zorgen voor het regelen van uw uitvaart. Om nabestaanden te ontzorgen, kiezen de meeste mensen ervoor om gewoon een uitvaartverzekering af te sluiten.

Wanneer is een uitvaartverzekering minder interessant?

Een uitvaartverzekering kan mogelijk minder interessant zijn voor mensen die zelf al vermogend zijn en hun kapitaal op een goede manier beleggen. Het is echter bijzonder lastig om een hoger rendement op uw verhogen te behalen dan die van de verzekeringsmaatschappijen.

Het is daarom, ook als u vermogend bent, mogelijk interessanter om toch gebruik te maken van een uitvaartverzekering. Nog een voordeel is dat u bij de uitvaartverzekering maandelijks premie betaalt, waardoor u eigenlijk niet eens doorheeft dat u actief spaart voor uw uitvaart.

Een gedeeltelijke uitvaartverzekering

U kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van uw uitvaart zelf te gaan financieren door middel van een spaarrekening waar u gedurende uw leven op spaart en om een gedeelte van de uitvaart te verzekeren door middel van een uitvaartverzekering. Op deze manier hoeft het verzekerde bedrag niet zo hoog te zijn, wat resulteert in een lage maandelijkse premie. Het is bij deze vorm van financieren wel belangrijk om ervoor te waken dat u niet bent onderverzekerd.

Het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering vermeerderd met het gespaarde geld op uw spaarrekening moet dus minstens zo hoog zijn als de verwachte kosten van uw uitvaart. Het is verstandiger om uzelf voor iets meer te verzekeren, dan dat uw nabestaanden na overlijden met de financiële zorgen zitten.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000