Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering opzeggenWilt u een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten bij een andere uitvaartverzekeraar, of wilt u niet langer verzekerd zijn? In dat geval kunt u altijd uw uitvaartverzekering opzeggen. Het is wel van belang dat u goed op de hoogte bent van de consequenties hiervan.

Op het moment dat u uw uitvaartverzekering opzegt, bent u niet langer verzekerd bij die verzekeringsmaatschappij. Bij overlijden zullen de kosten van de uitvaart dus grotendeels voor uw rekening komen. Natuurlijk kunt u dit voorkomen door direct na het opzeggen van de uitvaartverzekering een nieuwe verzekering af te sluiten. In de meeste gevallen is het niet interessant om na een flink aantal jaren nog te wisselen van uitvaartverzekering. Meestal bent u dan namelijk (een groot deel van) de reeds betaalde premie kwijt.

Uitvaartverzekering opzeggen na overlijden

De uitvaartverzekering is één van de verzekeringen die na melding van overlijden automatisch stopt, nabestaanden hoeven deze verzekering dus niet nog los op te zeggen. Na overlijden zal het opgespaarde bedrag in natura of in geld worden betaald. Het overlijden betekent ook meteen het einde van het contract tussen de verzekerde en de verzekeringsmaatschappij.

Uitvaartverzekering afkopen

Als u niet langer premie wilt betalen voor uw uitvaartverzekering, kunt u de verzekering ook afkopen. In dat geval hoeft u geen premie meer te betalen en ontvangt u een gedeelte van het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering. Let er wel op dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag waarvoor u in totaal bent verzekerd, tenslotte heeft u ook een stuk minder premie betaald over de looptijd.

De hoogte van het bedrag dat wordt uitbetaald bij het afkopen van de uitvaartverzekering is afhankelijk van de uitvaartverzekeraar. Het is dus raadzaam om eerst te actuele afkoopsom bij de uitvaartverzekeraar op te vragen, alvorens u daadwerkelijk overgaat tot het afkopen van de uitvaartverzekering.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000