Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering aftrekbaarAls je een begrafenisverzekering hebt, dan kan je jezelf de vraag stellen: Is de begrafenisverzekering premie aftrekbaar? Dat is uiteraard een terechte vraag, maar het antwoord op die vraag is gecompliceerd. Tot 2009 was het zo dat de premie die voor een begrafenisverzekering werd betaald fiscaal aftrekbaar was. Inmiddels is fiscale regime voor begrafenisverzekeringen aangepast. Niet meer alle premies voor begrafenisverzekeringen zijn fiscaal aftrekbaar.

Situatie voor 1 januari 2009

Wie voor 2009 de vraag had gesteld: Is de begrafenisverzekering premie aftrekbaar? Had als antwoord gekregen: ja, dat is zo. Inmiddels is de premie voor een begrafenisverzekering niet meer fiscaal aftrekbaar. Als u uw uitvaartverzekering fiscaal zo gunstig mogelijk wilt regelen, dan zijn er nog wel mogelijkheden.

Koopsom begrafenisverzekering wel fiscaal aftrekbaar

Als u een koopsom begrafenisverzekering afsluit, dan is het bedrag nog well fiscaal aftrekbaar. U hoeft over het bedrag van de waarde van de uitvaartverzekering dan geen vermogensrendementsheffing te betalen. Het is wel goed opletten als u een dergelijke uitvaartverzekering af gaat sluiten: de waarde van de begrafenisverzekering mag niet hoger zijn dan 6.900. Gaat u over dit bedrag heen, dan vervalt de gehele vrijstelling en moet u vermogensrendementsheffing betalen over dit bedrag.

Wat is een koopsom begrafenisverzekering?

Een koopsom begrafenisverzekering is een verzekering waarbij u de premie in een keer betaalt. Op deze manier heeft u in een keer alles geregeld. De verzekeraar zal vervolgens met de betaalde premie gaan investeren en proberen zo een rendement te behalen. Een koopsom verzekering is daarom goed voor beide partijen: de verzekerde hoeft zich niet meer met zijn begrafenisverzekering bezig te houden en de verzekeraar heeft cash om te investeren.

Daarnaast heeft een koopsom begrafenisverzekering dus als voordeel dat de premie fiscaal aftrekbaar is. Hierdoor vallen de netto-kosten van een uitvaartverzekering mogelijk lager uit. Voor veel mensen zal een dergelijke uitvaartverzekering dus aantrekkelijk zijn.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000