Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering waardevastAls u een uitvaartverzekering afsluit, dan is het belangrijk om te kijken of de uitvaartverzekering waardevast is. Het kenmerk van een uitvaartverzekering is namelijk dat die pas na zoveel mogelijk tijd pas nodig is. U verzekert zich immers nu, zodat uw nabestaanden zich later geen zorgen hoeven te maken. Het is daarom belangrijk dat uw uitvaartverzekering waardevast is.

Stel dat u zich nu verzekert voor een uitvaart van €10.000. Als uw uitvaartverzekering niet waardevast is en uw verzekeraar moet pas over 25 jaar uitkeren, dan is die €10.000 veel minder waard. Bij een waardevaste uitvaartverzekering groeit de waarde van de verzekering door de jaren heen. Zo zorgt u ervoor dat de €10.000 waarvoor u zich in 2017 verzekert, over 10, 20 of 30 jaar nog steeds dezelfde waarde heeft.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Een waardevaste uitvaartverzekering door winstdeling

Er zijn verschillende manieren om een verzekering waardevast te houden. Vaak zal de rechtsvorm van uw uitvaartverzekeraar bepalend zijn voor de manier waarop de verzekering waardevast wordt gehouden. Een manier om een uitvaartverzekering waardevast te houden is door winstdeling toe te passen. Een verzekeraar verdeelt dan een gedeelte van de winst onder de polishouders. Deze winst wordt bijgeschreven bij het verzekerde bedrag. Op deze manier groeit het verzekerde bedrag iedere keer een beetje, zodat er geen waardeverlies optreedt.

Waardevast door indexatie

Het kan ook voorkomen dat er wordt afgesproken dat uw verzekering ieder jaar geïndexeerd zal worden. Dat betekent dat het vooraf vaststaat dat het verzekerde bedrag ieder jaar iets verhoogd zal worden. Een verzekeraar moet echter wel een voldoende dekkingsgraad hebben om te mogen indexeren. De dekkingsgraad moet iets boven de 100 procent zijn. Dat betekent dat de verzekeraar voldoende geld in kas heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Optieclausule bij een niet-waardevaste uitvaartverzekering

Het kan ook zo zijn dat een uitvaartverzekering niet waardevast is. Bij een dergelijke uitvaartverzekering wordt meestal een optie aangeboden om eens in de zoveel jaar een extra storting te doen, om zo zelf de waardevastheid van de uitvaartverzekering te garanderen.