Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Islamitische uitvaartverzekeringEen islamitische uitvaart ziet er anders uit dan een reguliere uitvaart. Een islamitische uitvaart is voorzien van een aantal speciale rituelen die bij de rouwplechtigheid horen. Ook een islamitisch uitvaart kan verzekerd worden. Er zijn speciale verzekeringen die een islamitische uitvaart verzekeren, maar ook is het mogelijk om een normale uitvaartverzekering af te sluiten die de kosten van de uitvaart dekt. Vaak wordt er dan gekozen voor een kapitaalverzekering om een islamitische uitvaart te financieren. Het is echter ook mogelijk dat een naturaverzekering wordt gebruikt als islamitische uitvaartverzekering.

Een islamitische uitvaartverzekering: waarom is dat nodig?

Een islamitische uitvaart ziet er anders uit dan een reguliere uitvaart. Een moslim wordt op een andere manier begraven dan een atheïst. Zo zal een moslim naar het oosten begraven willen worden. Er zijn in Nederland ongeveer 40 begraafplaatsen met speciale gedeelten voor islamitische graven. Op nog eens tientallen andere begraafplaatsen wordt overlegd om speciale gedeelten voor moslimgraven te maken.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Een islamitische uitvaartverzekering voor een begrafenis in het buitenland

Er zijn ook moslims die graag in het buitenland begraven willen worden. Dit willen zij omdat zij herenigd willen worden met het land van herkomst, of omdat ze bang zijn dat in Nederland de graven ooit geruimd zullen worden. (Deze angst is overigens onterecht, er is in Nederland de mogelijkheid om graven ongemoeid te laten, daar hangt echter wel een prijskaartje aan).

Een islamitische uitvaartverzekering afsluiten

Het is belangrijk dat u voor het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering goed kijkt wat er wel en niet gedekt wordt. Een islamitisch begrafenis kan, met name als de begrafenis in het buitenland is erg veel geld kosten. Door goed te kijken wat er wel en niet door een islamitische uitvaartverzekering gedekt wordt, voorkomt u dat u teveel premie betaalt, of juist dat u niet gedekt bent voor een uitvaart zoals u die zou willen.