Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering volwassenenEen uitvaartverzekering voor volwassenen wordt steeds vaker afgesloten. Niet iedere volwassene zal dagelijks met de dood bezig zijn. Toch is het verstandig om ook als (jong) volwassene een uitvaartverzekering voor volwassenen af te sluiten. Uit onderzoek blijkt dat veel volwassenen de kosten van een uitvaart te laag inschatten. Door een uitvaartverzekering voor volwassenen af te sluiten zorgt u ervoor dat uw uitvaart goed geregeld is en dat uw nabestaanden niet met een hoge rekening achterblijven.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Een uitvaartverzekering voor volwassen: kapitaal of natura

Een uitvaartverzekering voor volwassenen kan een kapitaal- of naturaverzekering zijn. Het verschil tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering is, dat er bij een kapitaalverzekering een bedrag wordt uitgekeerd. Bij een naturaverzekering zorgt de verzekeraar zelf voor bepaalde zaken. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de kist, of de grafsteen.

Het is ook mogelijk om een combinatie van beide verzekeringen te nemen. Een uitvaartverzekering voor volwassenen is op die manier een verzekering waarbij een gedeelte door de verzekeraar uit handen wordt genomen en een gedeelte van de uitvaart naar eigen inzicht van de nabestaanden kan worden verzorgd. Zo hebben de nabestaanden, uiteraard met uw wensen in het achterhoofd, grote vrijheid om uw uitvaart in stijl te verzorgen.

Is een uitvaartverzekering voor volwassenen echt nodig?

Uiteraard is het niet verplicht om een uitvaartverzekering voor volwassenen te hebben. Het kan echter wel verstandig zijn om een dergelijke verzekering te hebben. De kosten van een uitvaart kunnen immers in de duizenden euro’s lopen. Uiteraard is het ook mogelijk om maandelijks een bedrag apart te zetten en zo te sparen voor een uitvaart.

De praktijk leert echter dat het hier vaak niet van komt. Daarnaast is het zo dat een uitvaartverzekering enkele euro’s per maand kost. Als u een dergelijke bedrag per maand zou sparen, kost het jaren voordat u aan de duizenden euro’s zit. Mocht er in de tussentijd iets gebeuren, dan kan het zijn dat uw nabestaanden alsnog met een rekening worden geconfronteerd.