Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Wat is de beste uitvaartverzekeringOp het moment dat u zoekt naar een uitvaartverzekering, dan wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u de beste keuze maakt. Een uitvaartverzekering sluit u meestal voor een lange periode af, u zit dus relatief lang vast aan het betalen van de premie. Het is niet gemakkelijk te zeggen welke uitvaartverzekering voor u het best geschikt is, juist omdat dit afhankelijk is van uw persoonlijke situatie.

Zo kunt u kiezen voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een combinatie tussen deze twee verzekeringsvormen af te sluiten. Om u te helpen bij het maken van een keuze, zijn de twee verschillende verzekeringsvormen hieronder uitgelegd.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Naturaverzekering uitvaartverzekering

Bij de naturaverzekering wordt uw volledige uitvaart geregeld door de uitvaartverzekeraar. De uitbetaling zal plaatsvinden in diensten. Het voordeel van deze verzekeringsvorm is dat uw nabestaanden zich niet bezig hoeven te houden met het regelen van de financiën rondom de uitvaart.

Kapitaalverzekering uitvaartverzekering

Bij de kapitaalverzekering zal er na overlijden een uitbetaling in de vorm van geld (kapitaal) plaatsvinden. Uw nabestaanden kunnen dit geld vrij besteden voor uw uitvaart, maar zijn daardoor ook verantwoordelijk voor de financiën.

Combinatie tussen natura en kapitaal

Een veelvoorkomende verzekeringsvorm is een combinatie tussen een natura- en kapitaalverzekering. Hierbij wordt een gedeelte van het verzekerde bedrag in diensten uitbetaald en een gedeelte in kapitaal. Het voordeel van deze verzekeringsvorm is dat uw nabestaanden aanzienlijke vrijheid hebben bij het regelen van de uitvaart, maar dat de basiszaken door middel van de naturaverzekering al worden geregeld. Financieel gezien levert een combinatieverzekering uiteindelijk het meeste op, het totaal uitbetaalde bedrag is in waarde dan het hoogst.

Vrijwel alle uitvaartverzekeraars in Nederland bieden de drie verschillende verzekeringsvormen aan, u heeft dus vrije keuze in de uitvaartverzekeraar waarbij u de uitvaartverzekering wilt afsluiten. Door goed te vergelijken kunt u op deze manier gemakkelijk de beste uitvaartverzekering voor uw persoonlijke situatie vinden!