Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

18 jaar uitvaartverzekeringNa het bereiken van de leeftijd van 18 jaar ben je niet langer gratis meeverzekerd op de verzekeringspolis van uw ouders. Het is op dat moment van belang om zelf een uitvaartverzekering af te sluiten, of eenzelfde verzekering als die van uw ouders over te nemen. De meeste mensen die 18 jaar worden zien op tegen de hoogte van de maandelijkse kosten die op dat moment ontstaan. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft u zelf ook invloed op de hoogte van de maandelijkse premie. In dit artikel geven we u enkele tips om als 18 jarige te besparen op uw uitvaartverzekering.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Wacht niet te lang met het afsluiten van een uitvaartverzekering

De maandelijkse premie voor een uitvaartverzekering is het laagst wanneer deze zo vroeg mogelijk wordt afgesloten. Het is dus aan te raden om direct na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar te kijken welke uitvaartverzekering het best bij u past. Op het moment dat u gedurende uw jeugd verzekerd bent geweest om de polis van uw ouders, dan loont het in de meeste gevallen om deze verzekering over te nemen.

Besteed voldoende aandacht aan het vergelijken van verzekeraars

Het is natuurlijk niet de leukste taak om de verschillende verzekeraars af te gaan voor het vinden van de laagste premie. Om het u een stuk gemakkelijk te maken, kunt u uitvaartverzekering op onze website gemakkelijk met elkaar vergelijken. Binnen slechts enkele minuten heeft u een goed beeld van de laagste premie voor uw uitvaartverzekering.

Zorg ervoor dat u niet bent onderverzekerd

Hoewel het aantrekkelijk lijkt om uzelf voor een laag bedrag te verzekeren, doordat dit voor lagere maandelijkse premielasten zorgen, blijkt dit in de praktijk niet de slimste keuze te zijn. Op het moment dat u slechts voor een klein bedrag bent verzekerd, dan is de kans dat nabestaanden uiteindelijk moeten bijbetalen bij het organiseren van uw uitvaart hoog. Zorg er in ieder geval voor dat het verzekerde bedrag in de buurt ligt bij de kosten van een uitvaart die naar uw wens is.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Voordat u een uitvaartverzekering afsluit, dan is het aan te raden om uzelf in ieder geval eerst in te lezen in de verschillende soorten verzekeringen. Wilt u dat nabestaanden in de vorm van kapitaal (geld) worden uitbetaald? Dan is een kapitaalverzekering waarschijnlijk het meest geschikt. Wilt u dat alles rondom uw uitvaart wordt geregeld door een uitvaartverzorger en daarmee dus een uitbetaling in de vorm van natura? Dan is de naturaverzekering voor u waarschijnlijk de beste optie.