Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Overstappen van uitvaartverzekering

Hoewel het overstappen van uitvaartverzekeraar in sommige gevallen zeker kan lonen, zult u merken dat overstappen in de praktijk lang niet altijd automatisch voor een besparing zorgt. Doorgaans kunt u door over te stappen wel een uitvaartverzekering met een lagere maandelijkse premie afsluiten, echter moet u er ook rekening mee houden dat de oude uitvaartverzekering moet worden afgekocht. Daarnaast kan het ook voorkomen, bijvoorbeeld in het geval van een kapitaalverzekering, dat u een groot gedeelte van het gespaarde kapitaal verliest wanneer u overstap van verzekeraar.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Voordeligheid van overstappen afhankelijk van situatie

Of het overstappen van uitvaartverzekeraar interessant is, ligt volledig aan uw persoonlijke situatie. Vaak loont het om samen met een tussenpersoon te kijken naar uw persoonlijke situatie. Door het uitvoeren van een aantal berekeningen, kunt u kijken hoeveel besparing (uitgedrukt in premiekosten) het overstappen van uitvaartverzekeraar zou kunnen opleveren. Anderzijds moet u natuurlijk ook de kosten die het overstappen van verzekeraar met zich meebrengen berekenen. Deze kosten kunnen per soort uitvaartverzekering en per verzekeringsmaatschappij aanzienlijk van elkaar verschillen.

Waarom is het afgelopen van de uitvaartverzekering zo duur?

Op het moment dat u een uitvaartverzekering afsluit, dan gaat u als het ware een contract aan voor langere termijn met de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij bepaalt vervolgens op basis van de looptijd hoeveel premie u elke maand moet betalen. Hierbij houdt u verzekeraar rekening met de tijd waarover premie zal worden betaald en de kosten die moeten worden gemaakt door de verzekeraar voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. Op het moment dat u de uitvaartverzekering eerder afkoopt, dan klopt de berekening van de verzekeraar niet meer. Zij hebben gedurende kortere tijd premieopbrengsten gehad van uw verzekering, terwijl wel dezelfde kosten zijn gemaakt als bij een langlopende verzekering. Dit is danook de voornaamste reden dat de kosten van het afkopen van een uitvaartverzekering meestal relatief hoog zijn.

Het is in ieder geval aan te raden om de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op die manier krijgt u in ieder geval een beter beeld van de premies die op dit moment gelden. Op basis daarvan kunt u uiteindelijk nog altijd beslissen of u wel of niet gaat overstappen.

bas