Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering die geld uitkeertWanneer u de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt, dan zult u opvallen dat er onderscheid wordt gemaakt tussen een uitvaartverzekering die geld uitkeert en een uitvaartverzekering die dat niet doet. In dit artikel zullen we de twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen kort bespreken. Na het lezen van dit artikel weet u precies welke uitvaartverzekering geld uitkeert.

Een uitvaartverzekering die geld uitkeert

Een uitvaartverzekering die geld uitkeert wordt ook wel een kapitaalverzekering genoemd. Bij een kapitaalverzekering wordt na overlijden het verzekerde bedrag in kapitaal aan de nabestaanden uitgekeerd. De nabestaanden kunnen dit bedrag vervolgens besteden aan de uitvaart, maar zijn dit niet wettelijk verplicht. Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering die geld uitkeert is dat uw nabestaanden volledige vrijheid hebben in het regelen van uw uitvaart. Daarnaast is het bedrag dat in kapitaal wordt uitbetaald ook hoger dan wanneer het bijvoorbeeld in natura wordt uitbetaald. De reden hiervoor is dat uitvaartverzorgers verschillende tarieven hanteren.

Het afsluiten van een kapitaalverzekering kan bij vrijwel alle bekende Nederlandse uitvaartverzekeraars. Natuurlijk kunt u op onze website de verschillende uitvaartverzekeringen die geld uitkeren met elkaar vergelijken.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Een uitvaartverzekering die geen geld uitkeert

Naast een uitvaartverzekering die geld uitkeert, is het ook mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten die geen geld uitkeert. Na overlijden wordt dan het verzekerde bedrag in de vorm van natura (diensten) uitbetaald. De naam van deze verzekeringsvorm is de natura uitvaartverzekering. Het grootste voordeel van de natura uitvaartverzekering is dat een uitvaartverzorger alles rondom uw uitvaart regelt. Hoewel uw nabestaanden wel degelijk inspraak hebben bij het regelen van de uitvaart, wordt er niet verwacht dat zij zelfstandig dingen gaan regelen.

De natura uitvaartverzekering kan bij alle Nederlandse uitvaartverzekeraars worden afgesloten. Vaak hebben de uitvaartverzekeraars met meerdere uitvaartverzorgers contracten. U of uw nabestaanden kunnen daardoor zelf kiezen welke uitvaartverzorger uw uitvaart mag gaan regelen. Om te kijken welke uitvaartverzorgers zijn aangesloten bij een verzekeraar, is het aan te raden om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij waar u een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

bas