Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Uitvaartverzekering goedkeurenAls u een uitvaartverzekering af gaat sluiten, dan kan een verzekeraar u niet accepteren. De redenen voor het niet goedkeuren van een aanvraag kan divers zijn. Zo kunt u in het verleden geroyeerd zijn als verzekerde. Dit kan een reden zijn voor een uitvaartverzekeraar om uw aanvraag niet goed te keuren. Het komt echter veel vaker voor dat een uitvaartverzekeraar uw aanvraag niet goedkeurt omdat het risico voor de uitvaartverzekeraar te groot is. Als dat het geval is dan zal de verzekeraar u niet willen verzekeren. Er zijn echter ook verzekeringsvormen waarbij u altijd als klant geaccepteerd wordt.

Waarom keurt een uitvaartverzekeraar mijn aanvraag niet goed?

Het kan voorkomen dat een uitvaartverzekeraar de aanvraag niet goedkeurt. Dit komt bijvoorbeeld voor als u te oud bent of een terminale ziekte heeft. Een verzekeraar probeert van tevoren een berekening te maken. Die berekening komt erop neer dat de ingelegde premie vermeerderd met het rendement dat de verzekeraar op de ingelegde premie maakt genoeg is om de kosten van de uitvaart te vergoeden. Als dit niet het geval is, dan zal uw aanvraag worden geweigerd.

Redenen om aan te nemen dat de verzekeraar de kosten van de uitvaart niet ‘terug zal verdienen’ zijn onder meer het bereiken van een hoge leeftijd, of het hebben van een terminale ziekte.

Monuta
Vanaf € 5,24 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd voor €7.000
DELA Uitvaartplan
Vanaf €5,04 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €7.000

Welke uitvaartverzekering keurt mijn aanvraag dan wel altijd goed?

Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een soort verzekering waarbij uw aanvraag wel altijd wordt goedgekeurd. Er wordt dan een speciale, geblokkeerde rekening geopend waar u uw geld op stort. Met dit geld wordt rendement gegenereerd. Bij het overlijden kunnen uw nabestaanden dit bedrag gebruiken om uw uitvaart te betalen. Voor veel mensen kan dit een oplossing zijn, omdat ze geen “gewone” verzekering af kunnen sluiten, maar toch wat geregeld willen hebben omtrent de kosten van hun uitvaart.

bas